Eren Aka

Eren Aka

eren.aka@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Ecdat topraklarında ülkemizi temsil eden Selçuklu Belediyesi halk oyunları ekibi, Bosna-Hersek’in Zenica kentinde düzenlenen Çocuk Şenliği’nin final gününde gösteri sundu.

Selçuklu Belediyesi, her yıl Bosna-Hersek’in Saraybosna ve Zenica kentlerinde düzenlenen “Türkiye Günleri Çocuk Şenliği”nde yer alarak Konya’yı temsil etti. Şenliklerin son gününde Zenica’da sahneye çıkan Selçuklu Belediyesi halk oyunları ekibi, izleyenlere keyifli anlar yaşattı. Bosna-Hersek’in her bölgesinden öğrencilerin katıldığı şenlikte, Türkçe ve Boşnakça şarkılar söylendi. Gönüllerince eğlenen çocuklar, oyunlar oynayıp çizgi film izleyerek şenliğin tadını çıkardı. Selçuklu Belediyesi Büyükbayram Ortaokulu öğrencileri de halk oyunları gösterisiyle şenliğin coşkusuna ortak oldu.

Haberin Devamı

Selçuklu’dan Bosna’ya kardeşlik köprüsü

Konya’yı temsil ettiler

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Türkiye Günleri Çocuk Şenliği” gibi organizasyonların Bosna-Hersek ile gönül bağlarını daha da kuvvetlendirdiğini söyledi. Pekyatırmacı, şöyle konuştu: “Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü’nün düzenlediği bizim de belediye olarak katıldığımız Türkiye Günleri ve Çocuk Şenliği etkinliklerinin finali olan Zenica Çocuk Şenliği sona erdi. Etkinliğin Saraybosna kısmında açtığımız stantlarda yüz boyama etkinliklerimizle çocuklarımızın yüzünü güldürmeye gayret ettik. Bosna-Hersekli ve Türk çocuklarımızın yoğun katılımının olduğu şenliğin son gününde de halk oyunları ekibimizle Konya’mızı ve ülkemizi temsil ettik. Ecdadımızın bize yadigârı olan kardeşlerimizle her alanda birlikte olmaya devam edeceğiz. Bizleri burada bağırlarına bastıkları için ayrıca teşekkür ediyorum. Organizasyonların sorunsuz bir şekilde tamamlanmasında emeği olan herkese tekrar teşekkür ediyorum.”

Selçuklu’dan Bosna’ya kardeşlik köprüsü

Sürülmeyen tarla kalmayacak

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nde, kooperatif üyeleriyle bir araya geldi. Toplantıda çiftçilere seslenen Başkan Aras; “Büyükşehir Belediyemizin bütçesinin büyük kısmını tarıma ayırıyoruz. Traktörü olmadığı veya traktörüne yakıt koyamadığı için tarlasını süremeyen çiftçi kalmayacak. Biz destek vereceğiz. İhtiyaç duyanın tarlasını süreceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Selçuklu’dan Bosna’ya kardeşlik köprüsü

Otizmli çocuklara nefes oldu

Gaziantep’te 6-9 yaş arası depremzede otizmli çocuklara, eğlenceli ve öğretici yanı yüksek çeşitli etkinliklerle nefes olundu. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep İpekyolu Rotary Kulübü iş birliğinde düzenlenen 2’nci Otizm Umut Kampı ile deprem bölgesindeki otizmli bireyler ve anneleri için aile eğitimi ön planda tutularak hem eğitici hem de eğlenceli aktiviteler düzenlendi. Otizmli bireylerin sosyal etkileşimini, iletişimini, davranışlarını geliştirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla Seyri Antep Gençlik Kampı ve Engelsiz Yaşam Merkezi’nde düzenlenen program üç gün sürdü. Programda anneler için hazırlanan meditasyon çalışmaları ve otizmli çocuklara sahip ailelerin nasıl ilerlemesi konusunda bilgilendirici eğitimler verilirken, çocuklar da Engelsiz Yaşam Merkezi’nde uzman eğitimciler eşliğinde bireysel ve grup olarak oyunlar oynadı.

Haberin Devamı

Selçuklu’dan Bosna’ya kardeşlik köprüsü

Plajlar pırıl pırıl

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri, yaz sezonunun açılmasına sayılı günler kala sahil, plaj, deniz ve kıyı temizliği çalışmalarını hızlandırdı. Sultanköy’den Şarköy’e kadar 135 kilometrelik kıyı şeridine sahip olan Tekirdağ’da, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından yeni yaz sezonu hazırlıkları kapsamında bir yandan deniz ve yosun temizliği yapılırken diğer taraftan kumsallar temizlenip düzenlenerek yaz sezonu öncesi vatandaşların kullanımına hazır hale getiriliyor.

Selçuklu’dan Bosna’ya kardeşlik köprüsü

Rasim Arı sanayi esnafıyla bir araya geldi

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Yeni Sanayi Sitesi esnafı ile bir araya geldi. Arı, esnafın sorunlarını dinledi, çalışmaları hakkında bilgi verdi. Her hafta farklı esnaf grubu ve vatandaşla bir araya gelmeye devam eden Belediye Başkanı Rasim Arı, sabah saatlerinde Yeni Sanayi Sitesi’ni ziyaret etti. 13. Blok’ta iş yerleri bulunan esnafla kahvaltı eden Arı, daha sonra esnafla sohbet etti. Sanayi esnafının talep ve önerilerini dinleyen Arı, esnafa çalışmaları hakkında bilgi vererek sorularını cevaplandırdı.

Selçuklu’dan Bosna’ya kardeşlik köprüsü

Kadın başkanlardan örnek dayanışma

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin “Bir avuç tohum, bir ömür bağımsızlıktır” sloganıyla Yerel Tohum Merkezi’nde üretilen tohum ve fideler, Türkiye’nin dört bir yanına ulaşmaya devam ediyor. Bu kapsamda Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce ile Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, yerel tohumun yaygınlaştırılması için önemli bir iş birliği daha yaptılar. Buna göre, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Yerel Tohum Merkezi’nde üretilen yaklaşık 10 bin adet domates ve biber fidesi görevliler tarafından Edirne Belediyesi yetkililerine teslim edildi.

Selçuklu’dan Bosna’ya kardeşlik köprüsü

228 ürüne el konuldu

Mersin Tarsus Belediyesi, halk sağlığını tehdit edenlere geçit vermeyerek denetimlerini sürdürüyor. Denetimlerde son kullanma tarihi geçmiş 228 ürüne el konuldu. Ekipler satış yapan işletmeye cezai işlem uyguladı. Aynı zamanda Tarsus Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde ürünlerin imhası gerçekleştirildi.

Selçuklu’dan Bosna’ya kardeşlik köprüsü

İstanbul Boğazı Akpolat’a emanet

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği Başkanı oldu. Başkan Akpolat, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: “Bugün gerçekleştirdiğimiz İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği toplantısında Birlik Başkanı olarak seçildim. Desteğini esirgemeyen, başta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Sayın Ekrem İmamoğlu olmak üzere, Birlik üyesi tüm belediye başkanlarıma ve meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Boğaz’ın tarihi ve doğal mirasını muhafaza ederek gelecek nesillere aktarmaya devam edeceğiz. Hepimiz için hayırlı uğurlu olsun.”

Selçuklu’dan Bosna’ya kardeşlik köprüsü

Tam not aldı

10-16 Mayıs’ta kutlanan “Engelliler Haftası” kapsamında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte engelli bireyler gönüllerince eğlendi. Engelli bireylerin hazırladığı sergi, sanatseverlerden tam not aldı.

Selçuklu’dan Bosna’ya kardeşlik köprüsü

Gençay’danTopuklu Efe’ye ziyaret

Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu ziyaret etti. Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette Başkan Gençay, Başkan Çerçioğlu’nu başarılı çalışmalarından dolayı kutladı. Ziyaretle ilgili açıklamalarda bulunan Didim Belediye Başkanı Gençay, “Topuklu Efe’miz, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Sayın Özlem Çerçioğlu’nu makamında ziyaret ettik. Kendilerine misafirperverlikleri için teşekkür ediyorum. Birlikte çalışacak, Didim’e değer katacağız” dedi.

Selçuklu’dan Bosna’ya kardeşlik köprüsü

Vatandaşa söz verdi!

- Hafta sonunu Karesi, İvrindi ve Gönen’de kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşlarla bir arada geçiren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın “Vatandaşımızın sorunlarını kendisinden dinleyerek çözmeye söz verdik. Her zaman vatandaşımızla iç içe olacak ve kol kola yürüyeceğiz” dedi.

Selçuklu’dan Bosna’ya kardeşlik köprüsü

160 işçi alındı

- Sivas Belediye Başkanı Dr. Âdem Uzun, Özbelsan AŞ bünyesinde İŞKUR aracılığı ile 160 personel alımı yaptı. İstihdam edilecek mevsimlik işçilerle bir araya gelen Uzun, yeni görevlerinin hayırlı olmasını diledi.

Selçuklu’dan Bosna’ya kardeşlik köprüsü

Bayrama özel şampiyona

- Avrupa Gençler Motokros Şampiyonası, BMU Doğu Avrupa Motokros Şampiyonası ve Türkiye KAYO Motokros Şampiyonası, Afyonkarahisar Belediyesi’nin desteğiyle düzenleniyor. Dünyanın en iyi motokros parkuru olan Afyonkarahisar Motor Sporları Merkezi, 17-19 Mayıs’ta üç şampiyonaya birden ev sahipliği edecek.

Selçuklu’dan Bosna’ya kardeşlik köprüsü

Siz sorun yetkililer yanıtlasın

Sevgili okurlar! Yaşadığınız şehirde, sokağınızda, cadde ve kaldırımlarda gördüğünüz aksaklıkları, trafikte karşılaştığınız sorunları, yaşadığınız problemleri sorumlulara duyurmak, şikâyetlerinizi onlara iletmek ve çözüm bulunmasını istiyorsanız, bize iletin. 0530 954 59 59 numaralı telefonumu günün her saatinde arayabilir, whatsapp’tan veya eren.aka@milliyet.com.tr elektronik posta adresine şikâyetinizi fotoğraflarıyla birlikte iletebilirsiniz...